Bjørn gikk fra ekstrahjelp til daglig leder

Da Bjørn Søndmør var 14 år startet han som ekstrahjelp på Bygger´n i hjembygda si. Nå er han daglig leder på Bygger´n på Lade i Trondheim.

–  E.A. Smith- kjeden er et stort konsern med mange dyktige kollegaer. Jeg trives veldig godt, forteller han.

På videregående ville Bjørn satse på hopp, og gikk tre år på skigymnaset i Trondheim. Interessen dabbet av etter hvert, og tanken om å begynne på Bygger´n igjen streifet han. Kort tid etter startet han å jobbe på lageret på Bygger´n på Heimdal. Derfra gikk veien gjennom salg i butikken på Lade til å være med å starte opp Bygger´n på Stavset. På veien har han sanket kunnskap som har gitt han bred erfaring i bransjen.

Hev seg på en gyllen mulighet

I 2015 sluttet den daglige lederen på Bygger´n på Lade, og Bjørn svingte seg rundt å søkte på stillingen. Nå har han vært daglig leder i tre år.

–  Det er veldig spennende å være daglig leder. Jeg lærer noe nytt hver dag, og føler jeg utvikler meg hele tiden.  

Mulighetene er mange om man ønsker en karriere i E.A. Smith. For Bjørn var det ikke planlagt at han skulle ende opp her, men et mål som kom på veien.

 – Den første jobben jeg fikk i Bygger´n  i 2001 var en ren tilfeldighet, og jeg planla aldri på et seinere tidspunkt å starte en karriere her. Karrieren har jeg bygget litt etter litt, men det har vært et valg jeg er ekstremt fornøyd med i dag, sier Søndmør.

 Viktig å vise tillit

 Som daglig leder har Bjørn mange forskjellige oppgaver, og for han er spesielt kundekontakten en viktig del av jobben. Han sørger også for at hjulene går rundt fra vareinnkjøp, til varene blir solgt til kundene. Etter å ha vært leder og hatt ledende stillinger i syv år, har han lært mye om seg selv som både leder og person.

 – I starten var jeg ikke like flink til å delegere oppgaver, fordi jeg stolte mest på mitt eget arbeid. Men det er nok en nybegynnerfeil. Jeg har skjønt hvor viktig det er å vise tillit til sine kollegaer.

 Kunnskap fremfor utdanning

 Da Bjørn gikk på skolen fant han kjapt ut at praktisk arbeid var det han likte best, og at høyere universitet kanskje ikke var noe for han. Han innså at for å kunne klatre i arbeidslivet, uten høyere utdannelse, må han selv sørge for å skaffe seg nok kunnskap og erfaring. 

  – Jeg tenker at kunnskap er makt, og jeg har hele veien sørget for å lære meg ting for ikke å være avhengig av andre. Jeg har grepet tak i de mulighetene som har dukket opp, noe jeg mener har vært avgjørende for at jeg har fått den stillingen jeg har nå, forteller den unge lederen.

«I starten var jeg ikke like flink til å delegere oppgaver»

Navn: Bjørn Søndmør

Stilling: Daglig leder på Bygger´n Lade

Fra: Os i Hedmark