- Dette er et selskap man kan utvikle seg i

Therese Dahl Tysnes lengtet tilbake til Trondheim etter studiene var fullført. Nå ser hun for seg en lang karriere i E.A. Smith.

Etter et kort opphold hjemme i Nordland etter økonomistudiene ved NTNU, lengtet Therese Dahl Tysnes (26) tilbake til Trondheim. Litt tilfeldig endte valget opp på E.A. Smith, og det angrer hun ikke på i dag.

-          Jeg visste ikke så mye om selskapet da jeg søkte på stillingen, men jeg fikk fort et veldig positivt inntrykk av bedriften og skjønte hvor stort det egentlig var, sier Dahl Tysnes.

Fersk i faget

Hun har en bachelor i økonomi og administrasjon, og dro rett ut i arbeidslivet etter studiene som ble avsluttet i 2014.

-          Jeg var ganske fersk da jeg startet. Jeg hadde bare tre års utdanning, men jeg angrer ikke på at jeg startet å jobbe med en gang. Hvis man har muligheten og får en jobb man liker, tror jeg man kan lære ganske mye gjennom jobben istedenfor å ta en mastergrad med en gang, sier hun.

Hun trekker frem varierte og utfordrende arbeidsoppgaver som nøkkelen til trivselen.

-          Det beste med å jobbe her er at ingen dager er lik. For meg er det viktig å jobbe med mye forskjellig, og føle at jeg får utviklet meg og lære noe nytt, sier Dahl Tysnes.

Varm mottakelse

Hun er fortsatt ung og har jobbet i snart to år ved E.A. Smith. Dahl Tysnes forteller at hun ble tatt godt imot da hun entret dørene på hovedkontoret på Heggstadmoen for første gang.

-          Jeg har blitt tatt veldig godt imot. Jeg føler at ingen har tvilt på meg, selv om jeg er veldig fersk. De har vist meg tillit fra starten av, og jeg har utviklet meg mye underveis, sier Dahl Tysnes.

26-åringen forteller videre at arbeidsmiljøet er godt, og hun har også fått muligheten til å reise rundt i landet for å bli bedre kjent med E.A. Smith.

-          Jeg har vært på de største stål-avdelingene i landet. Det er veldig gøy å se hvordan ting fungerer i praksis, først da forstår man det som ligger bak tallene. Her er det tilrettelagt for å lære seg mer om hele verdikjeden, sier Dahl Tysnes.

Store utviklingsmuligheter

Hun sier at E.A. Smith er flinke til å legge til rette for at de ansatte skal kunnevokse i sin rolle.

-          Det handler om å se potensialet for å gjøre ting på andre måter og modernisere jobben vi gjør. Gjøre ting mer effektivt, slik at vi hele bedriften utvikler seg videre, sier Dahl Tysnes.

Nordlendingen sier videre at hun ser for seg en lang karriere i E.A. Smith.

-          Det er store utviklingsmuligheter i konsernet. Jeg ser absolutt for meg en videre karriere i E.A. Smith. Det skjer jo endringer hele tiden, og kanskje er min framtidige stilling noe som ikke eksisterer ennå, sier Dahl Tysnes.

«Det beste med å jobbe her er at ingen dager er lik.»

Navn: Therese Dahl Tysnes

Rolle: Controller i E.A. Smith

Opprinnelig fra: Sandnessjøen