Splitter nytt byggevarehus i Hommelvik

Bygger’n åpner fremtidens byggevarehus i Malvik. Dette blir kjedens første byggevarehus bygd etter passivhus-krav for butikk, kontorer og sosiale soner.

Fra 11. mai 2023 ble kundene invitert inn til bransjens beste handelsopplevelse på dette nye og moderne byggevarehuset i Hommelvik, som er bygd etter strenge passivhus-krav.

Passivhus har en spesiell konstruksjon som gir et vesentlig lavere energibehov enn dagens standard. Det er et energieffektivt hus, som er godt isolert og har få luftlekkasjer. Passivhus har et energibehov som er ca. 25 % av normen for tradisjonelle boliger og næringsbygg.

- For å redusere energibehovet i bygget er det gjort flere tiltak. Yttervegger, tak og gulv mot grunn er ekstra godt isolert. Vinduer er ekstra godt isolerte, og bygget skal ha god tetthet og dermed svært få luftlekkasjer (iht passivhuskriteriene i NS 3701). I tillegg så får byggevarehuset i Hommelvik eget solcelleanlegg på tak, som igjen kan gi en reduksjon på strømforbruket (kWh) på mer enn 30% selvforsynt strøm gjennom et helt år, sier Joar Sneen som er eiendomsutvikler i E.A. Smith AS.

Grønn retning

Arne Helland er ny daglig leder for Bygger’n Hommelvik, men har fulgt hele prosessen fra byggestart. 

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har i lengre tid vært opptatt av energibruk, redusering av energibehov og det å ha en grønn retning. Dette blir flott for kunder, ansatte og fremtiden. Et er gjort en godt gjennomtenkt plan for å redusere energibehovet i bygget, blant annet ved å montere solcellepanel. Det blir også lagt til rette for lading av våre el-trucker. Bygger’n benytter flere og flere elektriske vare- og lastebiler. Disse må jo lades ofte, og da er det smart med våre solcellepanel, sier Helland.

Han legger til at straks etter åpning vil arbeidet med å sertifiseres som Miljøfyrtårn startes.

Vil sette sitt preg på lokalsamfunnet

E.A. Smith AS, som eier Bygger’n-kjeden, ser frem til å drive det nye byggevarehuset som får ei tomt på ca 7 dekar, bygningsmessig grunnflate på ca. 1500 m2 og butikk-arealet blir på ca. 500 m2.

- Utendørsarealet kommer også til å ha god størrelse, med moderne lagringssystemer, god belysning og kjøreområder for både leverandører og kunder. Det er opprettet en gjennomkjøringsgate i lageret, slik at folk kan hente og laste varer under tak, sier eiendomsdirektør i E.A. Smith, Bjørn Arve Haugen.

Byggevarehuset vil ligge i Havneveien, rett ved et nyoppført boligområde i Hommelvik. Butikken vil ha enkel adkomst for både kunder og leverandører fra Malvikvegen, og det er kort vei til E6, både i nordgående og sørgående retning.

- «Bygger’n sin visjon er å skape bransjens beste handelsopplevelse. Den nye butikken i Hommelvik skal være et service- og kompetansesenter for profesjonelle, semiprofesjonelle og glade amatører som ønsker å bygge noe eller pusse opp hjemmet sitt. Malvik kommune er en vekst-kommune, og det skjer mye spennende fremover i Hommelvik. Vi gleder oss til å la Bygger’n sette sitt preg på lokalsamfunnet», sier kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem.

Bygger’n har fra før fire, snart fem, byggevarehus i trondheimsområdet: Tre i Trondheim, ett i Orkanger og ett under planlegging i Melhus. Malvik får den sjette. På landsbasis har kjeden 95 butikker.